Hvad er forskellen på aircon og klimaanlæg?

Kender du det – du kigger på bil og på den ene står der fuldautomatisk klimaanlæg, på den anden står der 2 zone klimaanlæg og så er der også biler med aircondition.
Er du også lidt i tvivl om, hvad forskellen er og hvilke klimasystem, der vil passe bedst til dig/jer i bilen?

Så læs her om de forskellige systemer:


Fuldautomatisk klima: Med dette klimaanlæg styrer anlægget temperaturen inde i bilen. Hvis du sætter den på 23 grader vil anlægget selv justere temperaturen, så den skruer op og ned for varme og kulde og derved opretholder den ønskede temperatur.

2 zone klima: Dette klimanlæg fungerer i bund og grund ligesom et fuldautomatisk klimaanlæg. Dog har det, den ekstra fordel at du kan vælge forskellige temperaturer på førersiden og passagersiden, hvis du og din sidemand ønsker to forskellige temperaturer.

Aircondition: A/C på den anden side, regulerer du selv på temperaturen inde i kabinen. Hvis du synes det er for varmt eller koldt skal du selv skrue op og ned for blæseren i bilen. A/C køler indtil du skruer op igen. 
Umiddelbart vil de fleste nok mene, at et fuldautomatisk eller 2 zone klimaanlæg er bedre end et airconditionanlæg, da det er mere lige til. Men et klimaanlæg er som udgangspunkt ikke bare mere avanceret end et airconditionanlæg, - det er også dyrere, hvilket kan have indflydelse på prisen på den bil du kigger på.


Alle typer anlæg skal vedligeholdes, hvis det skal forblive effektivt og du ikke vil risikere, at anlægget går i stykker. Det er derfor en god ide, at få foretaget et serviceeftersyn af anlægget, herunder også at få skiftet pollenfilter, med jævne mellemrum.

 

Se Keep Cool kampagne

 

 

Udvalgte biler
Volkswagen Polo 1,2 TSi 90 Comfortline BMT
10.000 km.
153.880 kr.
Audi A3 2,0 TDi 150 Ambition SB
91.000 km.
198.880 kr.
Skoda Octavia 1,6 TDi 110 GreenLine Combi
65.000 km.
203.880 kr.
Kia Ceed 1,6 CRDi 136 Style
5.000 km.
193.880 kr.
Nyheder & tips
Nyheder / blog / tips
Få gode tips og tilbud i din inbox