Hvor meget må bilen trække?

Campingsæson er skudt i gang, men hvor meget må bilen trække og hvor meget må campingvognen veje?
Disse spørgsmål er vigtige at få afklaret inden campingferien starter eller ved køb af ny bil/campingvogn. Der er nemlig flere ting der spiller ind, når du skal finde ud af hvor tung en campingvogn eller trailer din eksisterende eller kommende bil må trække.

Hvad en bil maksimalt må trække fremgår typisk af bilens specifikationer, hvor der f.eks. er angivet, at maks. påhæng er 1.400 kg. Alternativt - hvis du allerede har en bil - skal du kigge på registreringsattesten. Her vil der f.eks. stå, at "påhængskøretøjets største tilladte totalvægt m/bremser er 1400 kg.”.


Betyder det så, at din campingvogn ikke må veje mere end 1.400 kr?? Nej det gør det faktisk ikke.


Campingvognens største tilladte totalvægt står på dennes registreringsattest. Hvis en campingvogn har største tilladte totalvægt på f.eks. 1600 kg, og bilen højst må trække en anhænger på 1400 kg. Så må man stadig gerne hægte campingvognen på krogen – så længe campingvognen ikke vejer mere end 1400 kg.
Kort og godt – det er den faktiske totalvægt for campingvognen der gælder, hvilket stiller krav til, at man pakker ferieudstyret fornuftigt både med hensyn til optimal vægtfordeling og vægt. At vægten overholdes er nemlig ikke kun lovpligtigt, men også vigtigt for sikkerheden. En overlæsset campingvogn er sværere at bremse og styre, når turen går sydpå med familien.


Har du brug for at få checket vægten på campingvognen inklusiv alt udstyr er det muligt, at få den vejet ved transportfirmaer, foderstofcentraler, grusgrave o.lign. Alternativt skal du veje alt det du lægger i campingvognen inden afrejse.

Nu er vægten på plads, er jeg så klar til at køre? Nej ikke helt endnu.

Bredden på din bil og campingvogn skal du også have med i overvejelserne, når du kigger på bil og skal køre med campingvogn eller anhænger. Campingvognen eller anhængeren må kun være 70 cm bredere end bilen uden sidespejle, - altså dvs. 35 cm på hver side.


Og dit kørekort skal også være på plads. De fleste danske bilister har et B kørekort, hvilket giver ret til at køre en bil på højst 3.500 kg totalvægt. Det betyder at bilens tilladte totalvægt og anhængerens tilladte totalvægt tilsammen ikke må overstige 3.500 kg. Overstiger du en totalvægt på 3.500 kg., skal du have et B/E kørekort (trailerkørekort).

Hvis du har fundet en bil blandt vores mange brugte biler, men er usikker på, om den kan trække din campingvogn, så er du altid velkommen til at kontakte os, så vi kan hjælpe dig.

 

Publiceret: 15-05-2017
Udvalgte biler
Volkswagen Polo 1,2 TSi 90 Comfortline
63.000 km.
114.900 kr.
Audi A3 1,4 TFSi 125 Ambiente SB
39.000 km.
254.900 kr.
Skoda Octavia 1,6 TDi 110 Style DSG
25.000 km.
239.900 kr.
Kia Ceed 1,0 T-GDi 100 Style Plus Clim SW
3.000 km.
194.900 kr.
Nyheder & tips
Nyheder / blog / tips
Få gode tips og tilbud i din inbox