Hvordan gør jeg min bil forårsklar?

Vinteren er snart forbi, og foråret banker på. Dét skal din bil også have lov til at mærke.

En lang vinter med sne, regn, slud, frost og salt kan nemlig være rigtig hård ved bilen, og det er derfor en god idé, at give den en grundig forårsklargøring, hvor du går den efter både indvendigt og udvendigt. Og ikke mindst - får vasket vinterens spor af. Dét betyder nemlig at:

  • Din bil vil holde sig flottere længere
  • Gensalgsværdien er større
  • Bilen undgår at få rust

Udvendig klargøring

Det er desværre ikke nok bare at køre bilen gennem en vaskehal, hvis du vil gøre det ordentligt. Du skal ind i alle de kroge, du ellers ikke plejer at tænke over, når du vasker bil, da saltet sætter sig over alt.

Når bilen skinner, er det en god idé også at tjekke den for eventuelle lakskader. For at undgå rust skal eventuelle små skader nemlig ordnes. Nogle kan du måske selv lave, men større skader synes vi alligevel, du skal komme til os med.

Check også vinduesviskernes blade ligesom det er en god idé at gå bilens olie, kølervæske og sprinklervæske efter. 

Indvendig klargøring

Når det udvendige er klart, skal det indvendige også lige have en omgang. Åben alle døre så der bliver luftet godt ud, imens du få banket måtter, støvsuget hele kabinen og bagagerum. Derudover kan du tørre alle overflader af med en klud og få vasket vinduerne. Nu er er det også tid til at komme af med alt vinterudstyr, så det ikke fylder i bilen mere.

Sommerhjul

Sidst men ikke mindst er det selvfølgelig også tid til at få skiftet til sommerdæk. Når temperaturen rammer omkring 7 grader, er det tid til at få byttet hjulene ud. Husk at tjekke om mønsterdybden er mindst 1,6 mm, som loven foreskriver, og at sommerdækkene ikke er møre, revnede eller har små sten siddende.

Nu står din bil helt skarp igen og er klar til at køre forår og sommer i møde.

Har du ikke mod på selv at gå i gang med ovenstående, så fortvivl ikke, - hos Bilernes Hus tilbyder vi professionel bilpleje og klargøring af din bil.

Se mere om klargøring og priser

 

Udvalgte biler
Volkswagen Polo 1,2 TSi 90 Comfortline BMT
10.000 km.
153.880 kr.
Audi A3 2,0 TDi 150 Ambition SB
91.000 km.
198.880 kr.
Skoda Octavia 1,6 TDi 110 GreenLine Combi
65.000 km.
203.880 kr.
Kia Ceed 1,6 CRDi 136 Style
5.000 km.
193.880 kr.
Nyheder & tips
Nyheder / blog / tips
Få gode tips og tilbud i din inbox