Hvordan pakker jeg til bilferien?

Over 1 millioner danskere foretrækker at tage bilen, når de skal på ferie. Når kør-selv-ferien skydes i gang, er det vigtigt, at pakke bilen korrekt, så sikkerheden ikke sættes over styr og så alle i bilen får en god start på ferien! Her kommer Bilernes Hus med en kort guide til hvordan bilen bedst pakkes til ferie:

Fordel bagagen korrekt
De tungeste tasker og kufferter skal ligge inderst og altså så langt frem i bilen som muligt, så vægten derved bliver fordelt på midten. Det giver bedre vægtfordeling og dermed også bedre køreegenskaber. De ting, der eventuelt skal benyttes undervejs på turen, skal være let tilgængelige. Placér derfor ekstra trøje, regntøj, skiftesko, mad og drikke yderst i bagagerummet, så det er nemt at få fat i. Løse ting bør ikke lægges på hattehylden, da selv mindre genstande rammer rigtigt hårdt ved en hård opbremsning.

Sikkerhedsudstyr
Advarselstrekant, pulverslukker og den gule sikkerhedsvest skal være i bilen, selvom det måske kan virke uoverskueligt med alt det andet, der skal være plads til i bilen, men skulle uheldet ske, er det vigtigt at have med. Tjek også hvilke krav der er til sikkerhedsudstyr i det land, du skal på ferie i, da dette varierer fra land til land.

Underholdning
Og så er der den måske største udfordring – rollingerne på bagsædet! For dem skal der også pakkes til. I dag er mange muligheder for underholdning, og en god idé er, at investere i en tablet-holder, der kan monteres på nakkestøtten. På den måde, bliver det muligt for flere at kigge med. Download film og spil inden I kører hjemmefra, så I ikke skal tænke på det undervejs. Og så naturligvis: Husk kabel til opladning. De fleste nyere biler har strømudtag både for- og bag og er det ikke nok med to, kan man investere i en adapter, der kan klare flere stik til børnene telefonener, Ipads mv.

Uden mad og drikke...
Madpakker smurt hjemmefra er ikke særlig appetitlige og cafeterierne langs motorvejen kan både være dyre og godt fyldte, når vi danskere drager på sommerferie. Et godt råd er, at investere i en køletaske, der kan monteres i bilens strømudtag. Her kan I have drikkevarer, snack og frugt, der er godt til de lange køreture.

Har du styr på dette, burde du være good to go og klar til en lækker ferie!

 

Læs også vores øvrige BLOGINDLÆG, hvor du kan få inspiration og gode råd om bilferie:

10 tips til din bil inden ferien

Hvilke krav er der til sikkerhedsudstyr?

Hvordan betaler jeg vejafgift i udlandet?

 

Udvalgte biler
Volkswagen Polo 1,2 TSi 90 Comfortline BMT
10.000 km.
153.880 kr.
Audi A3 2,0 TDi 150 Ambition SB
91.000 km.
198.880 kr.
Skoda Octavia 1,6 TDi 110 GreenLine Combi
65.000 km.
203.880 kr.
Kia Ceed 1,6 CRDi 136 Style
5.000 km.
193.880 kr.
Nyheder & tips
Nyheder / blog / tips
Få gode tips og tilbud i din inbox