Kia Xceed PHEV 2022 Facelift Opladning Closeup

Nødlader eller ladeboks

Opladning af din plug-in hybrid

Med en plug-in hybrid i indkørslen får du brug for opladning af bilens batteri for at kunne køre elektrisk. Du kan her blive klogere på, hvilke muligheder du har.

Har du brug for rådgivning om bil eller ladeløsning, kan vi hjælpe dig.

Kontakt os

Ladeløsning til plug-in hybrid

- Udnyt muligheden for ren elektrisk kørsel

En plug-in hybrid kombinerer det bedste fra to verdener: Brændstofmotoren til de lange ture og støjsvag, elektrisk kørsel på de kortere ture.

Overvejer du en plug-in hybrid, eller har du købt en, skal du tage stilling til opladning. Batteriet i en plug-in hybrid giver typisk mulighed for at kunne køre 30-100 km på en opladning, og for mange er det nok til at dække det daglige behov.

Det betyder, at de fleste skal lade deres plug-in hybrid hver dag for at få glæde af den elektriske kørsel, men med den rette ladeløsning er det ikke et problem. Sæt stikket i, og så er bilen klar næste morgen, når du skal afsted.

Vi kan hjælpe dig med at finde både den rette bil og ladeløsning.

Kontakt os

Dine lademuligheder

Mormorlader

Nødlader

Der følger en nødlader med til en plug-in hybrid, og den vælger nogen at bruge.

Det er nemlig en nem og billig løsning, fordi opladeren bare tilsluttes en almindelig stikkontakt, og det ikke kræver tilkøb, fordi nødladeren følger med. Til gengæld anbefaler Sikkerhedsstyrelsen, at man anvender en ladeboks i stedet for at undgå en høj og langvarig belastning af stikkontakten.

Du betaler almindelig strømpris for opladningen.

Clever Hjemmelader

Ladeboks

Du kan få opsat en ladeboks til opladning af en plug-in hybrid. Det er den samme ladeboks, man vil bruge til en elbil, så overvejer du at få elbil på sigt, kan du ligeså godt få sat ladeboksen op. Opladningen går nemlig hurtigere og er mere sikker.

Sikkerhedsstyrelsen anbefaler nemlig, at nødladeren kun bruges i nød – altså i sjældne tilfælde.

Du betaler almindelig strømpris for opladningen.

Ladestander

Ladenetværk

Du kan også vælge at lade ude på det offentlige netværk. Her kan du benytte normalladerne, hvis du har en plug-in hybrid. 

Det vil nok sjældent give mening, fordi det tager forholdsvis lang tid at lade en plug-in hybrid op, og du betaler en højere pris, end hvis du lader derhjemme. Men på en tur i supermarkedet kan du da nå at få lidt elektriske kilometer på bilen, og det kan selvfølgelig altid bruges.

Du betaler udbyderens kWh-prisen for opladningen. 

Få en ladeboks derhjemme

Zapp Ladeboks

Køb af ladeboks

Du kan købe en ladeboks og få den installeret af en elinstallatør. Det er mærker som Easee, Zapp og Zaptec, hvor du køber ladeboksen, og selv bestiller en elinstallatør til opgaven. Du kan også finde udbydere, der både lejer og sælger ladebokse. Her er installationen typisk inkluderet i prisen.

Det er den dyreste måde at få en ladeboks derhjemme, men fordelen er, at du ikke binder dig til en elleverandør, og du skal ikke betale løbende for leje af boksen. Så på sigt vil det dermed være den billigste måde at få ladeboks på. 

Du kan desuden selv vælge, om du vil tilkøbe et refusions- og serviceabonnement. Får du allerede elafgiften refunderet, fordi du har solceller eller varmepumpe, giver et refusionsabonnement ikke mening. Overvej et serviceabonnement, så du altid er sikker på, at ladeboksen virker. 

Køb af ladeboks - giver dig frihed til at vælge frit

Når du køber og ejer ladeboksen, får du mere frihed. Du binder ikke til nogen abonnementsløsning eller lejeaftale og kan frit skifte rundt mellem elleverandører. Det giver dig mulighed for at finde den billigste elaftale og dermed køre på den billigste måde, når du kører elektrisk i din plug-in hybrid.

At købe en ladeboks er blandt de dyreste løsninger, når du ønsker en ladeboks derhjemme, og det kan afholde nogen fra at gøre det - eller i hvert fald vælge en lejeløsning i stedet. På sigt vil det dog altid kunne svare sig at købe fremfor at leje - du skal bare eje den længe nok. 

Det er muligt at tilkøbe et service- og refusionsabonnement, som du kan overveje, hvis du ikke i forvejen modtager refusion. Det gør du, når du har varmepumpe eller solceller. Det kan ofte svare sig at få et refusionsabonnement, selvom du ikke lader ligeså meget, som hvis det var en fuldelektrisk bil. Ejer man en elbil, giver det altid mening at have et refusionsabonnement.

OK Ladestander Hjemme

Leje af ladeboks

Når du lejer ladeboksen, kommer du billigt i gang, men betaler i stedet en lejepris hver måned. Du kan leje boksen gennem udbydere som Norlys, Andel og OK.

Efter nogle år kan det bedre svare sig at købe ladeboksen, men lige nu og her er det klart den billigste måde at få ladeboks, og derfor et godt valg for rigtig mange. Særligt hvis du senere kan købe ladeboksen fra udbyderen, så du ejer den og slipper for at betale den månedlige leje. 

Leje af ladeboks - billig måde at få ladeboks

Vil du gerne have en ladeboks, men uden at betale flere tusinde kroner for den, så overvej at leje boksen. Det er den billigste løsning, og derfor en nem måde at komme i gang.

Du betaler en mindre startpris, og dertil betaler du en månedlig lejepris for boksen. På sigt bliver det selvfølgelig dyrere, men der går nogle år, før det bedre kunne betale sig at købe boksen. Den månedlige lejepris vil typisk inkludere service- og refusionsabonnement, så du får elafgiften refunderet (med mindre du har varmepumpe eller solceller).

Ulempen er, at du binder dig til ladeudbyderen, hvor du har lejet boksen. Men det er ofte store elleverandører som Norlys, Andel og OK, der tilbyder lejeaftale. Og det vil for mange være deres normale elleverandør. Derfor gør det ikke en stor forskel, at du også får ladeboks fra dem.

Læs mere om OK ladeløsning

Clever Homecharging

Abonnement

Vil du have ubegrænset opladning af din plug-in hybrid, skal du vælge et abonnement fra Clever. Du betaler en særskilt pris for installation af ladeboksen, men kan herefter lade alt, du vil for en fast pris (+ evt. energitillæg).

Du kan også benytte ladestandere på Clevers ladenetværk - men kun normalladere, da en plug-in hybrid ikke kan lade med hverken hurtig- eller lynladning. 

Abonnement - fast pris for al opladning

Med et abonnement får du ubegrænset opladning af din plug-in hybrid både ude og hjemme, hvis du vælger en ladeboks. Det betyder, du altid kender prisen for strøm til plug-in hybriden, fordi det er en fast abonnementspris, men hvor der dog kan tillægges et energitillæg.

Det opkræves, hvis den gennemsnitlige strømpris for en måned er over 0,89 kr./kWh (inkl. moms). I 2023 har det kun være årets første to måneder, at det har været aktuelt.

Det koster 449 kr. pr. måned at have Clever-abonnement, og derfor skal du alligevel køre en del elektrisk, før det kan svare sig. 

Læs mere om Clever

Hvilken ladeløsning skal jeg vælge?

Der er flere forskellige udbydere og ladeløsninger på markedet, og hvilken du skal vælge kan både afhænge af prisen for løsningen, men lige så meget hvad der er mest bekvemt for dig.

Vi har gennemgået de forskellige løsninger i vores ladeguide.

Se ladeguide for plug-in hybrid

Få refunderet elafgiften

Det kan næsten altid svare sig med en elbil at have et abonnement, hvor du kan få elafgiften refunderet. Men overvej om det ikke også kan give mening med din plug-in hybrid. Ejer du ladeboksen, kan du tilkøbe et refusionsabonnement, så du får elafgiften refunderet. Lejer du boksen eller har et Clever-abonnement, er sådan et abonnement typisk inkluderet som en del af aftalen.

Her kan du få elafgiften tilbage, så du kun betaler for strøm, transport- og netafgifter. Det koster typisk mellem 70-100 kr. pr. måned.

Har du solceller eller elopvarmning (fx varmepumpe), får du allerede afgiften refunderet, og abonnementet vil ikke give mening.

Se alle vores brugte hybridbiler

Alle brugte biler